Smetanova 26, Hrochův Týnec 775 339 118 rezervace@mestanka.cz

O nás

MěšťankaRestauraci Měšťanka naleznete v centru Hrochova Týnce v bývalé Ortově vile. Secesní stavba pocházející z přelomu 19-20. století byla v roce 2018 kompletně zrekonstruována a vybavena moderní technologií.

Jednoduché a čisté prostředí restaurace je vhodné k posezení s přáteli i obchodnímu jednání. Větší firemní či rodinné akce lze uspořádat v salonku v prvním patře. Veškeré rezervace s Vámi ráda vyřídí milá obsluha restaurace.

Vaříme pro Vás pokrmy především české a evropské kuchyně v moderním pojetí. Vybrané čerstvé a kvalitní suroviny připravujeme bez použití chemických přísad a polotovarů. Naše vývary jsou poctivé (opravdu z masa a kostí) a většina masa pochází od místních chovatelů. Moderně vybavená kuchyně umožňuje trendové přípravy pokrmů a jejich uchovávání. Používáme například metodu „sous vide“ (pomalé vaření ve vakuu a při nízké teplotě) při níž si masu zůstává přirozená chuť, šťavnatost a textura. Vysokou čerstvost a zachování nutričních hodnot zajišťuje používání konvektomatu a šokru.

Naší předností je rychlost obsluhy a otevřenost vůči vašim požadavkům. Na přání ochotně připravíme různé dietní, vegetariánské a jiné pokrmy. Tým zkušených kuchařů Vám dokáže přizpůsobit jídla z naší nabídky i pro speciální diety (celiakie či laktózová intolerance).

Odborným garantem restaurace je provozní paní Martina Pelikán. Během svého profesního života vyučovala řadu let na hotelové škole nejenom gastronomické předměty, ale věnovala se i přípravě mladých barmanů a baristů. Působila také jako šéfkuchař v Československé restauraci v Singapuru a  jako provozní vedla např. Lázeňskou restauraci v Bohdanči, Císařský hostinec v Kladrubech n. L. a  pivovarskou restauraci v Pardubicích.

Naším šéfkuchařem je pan Štěpán Trunec, který mj. působil v restauraci hotelu Fontána v Přelouči či v restauraci U lva v Pardubicích. Svoje odborné dovednosti si zvýšil pod vedením vyhlášeného šéfkuchaře pana Jiřího Kuřátka.

Rezervace

Tel. 775 339 118